အေရးေပၚ အေၿခအေနအတြက္ ၿပင္ဆင္ထားသင့္တဲ ့အစားအစာ ရိကၡာ ၁၀ မ်ိဳးကုိ သင္သိပါသလား

ရေဘး ၊ မီးေဘး ၊ စစ္ေဘး ၊ မုန္တုိင္း ငလ်င္ စေသာ သဘာ၀ ေဘးအႏၱရာယ္မ်ား ၊ အစာရွားပါးမႈ လွ်ပ္စစ္မီးၿပတ္ေတာက္မႈ စသည့္ မည္သည့္ အေၿခအေနတြင္မဆုိ အသက္ရွင္ႏုိင္ဖုိ႔ အစာေရစာ လုိအပ္ပါတယ္ ။

ေရ ၊ ရိကၡာ ၾကာရွည္စြာ ၿပတ္လတ္ႏုိင္သည့္ အေၿခအေနဆုိးမ်ားကုိ မၾကဳံေတြ ့ႏုိင္ဟု တထစ္ခ် ယုံၾကည္ထားလုိ႔မရေပ ။  မိသားစုတုိင္းမွာ အေရးေပၚ ၿပတ္လပ္မႈအတြက္ ၾကိဳတင္ ၿပင္ဆင္ထားသင့္တဲ့ အစားအစာေတြ ရွိပါတယ္ ။ ေရေဘး ၊ မီးေဘး  ၊ စစ္ေဘး  ၊ မုန္တုိင္း ငလ်င္ စေသာ သဘာ၀ ေဘးအႏၱရာယ္မ်ား ၊  အစာရွားပါးမႈ   လွ်ပ္စစ္မီးၿပတ္ေတာက္မႈ စသည့္ မည္သည့္ အေၿခအေနတြင္မဆုိ အသက္ရွင္ႏုိင္ဖုိ႔  အစာေရစာ လုိအပ္ပါတယ္ ။ MRE  ( meals ready to eat )လုိ့ေခၚတဲ ့ အသင့္စား  ထုပ္ပုိးထားေသာ အစာမ်ားႏွင့္ ၊ ေသာက္ေရမ်ား ၿပင္ဆင္ထားသင့္ေသာ္လည္း ရွည္ၾကာခံတဲ ့ရိကၡာေၿခာက္ေတြက သင့္အတြက္ ပုိမုိ သင့္ေတာ္ပါတယ္ ။ ကဲ အသုံး၀င္ေစတဲ့ အစားအစာ ရိကၡာေတြက ဘာေတြ ၿဖစ္မလည္း  ?

ဆန္ ၊ ဂ်ံဳေျပာင္း

ဆန္လုိ႔ ေၿပာလ်င္  အၿဖဴၿဖစ္ေစ အညိဳ ၿဖစ္ေစ မည္သည့္ဆန္ အမ်ိဳးအစား မဆုိ ၿဖစ္ႏုိင္ပါတယ္ ။ ဂ်ဳံေၿပာင္းေတြလည္း အပါအ၀င္ ၿဖစ္ပါတယ္ ။ ၄င္းက ၾကာရွည္စြာ အထားခံသည့္ အၿပင္ က်န္းမာေရးအတြက္ အဟာရကုိ  ၿဖည့္စြမ္းေပးႏုိင္ပါတယ္ ။ ေလ့လာမႈအရ  အၿဖဴေရာင္ဆန္မ်ားသည္ ႏွစ္ေပါင္း သုံးဆယ္ခံသည္ ဆုိသည့္ ေတြ႔ရွိခ်က္က အလြန္ အ့ံၾသဖြယ္ရာ ၿဖစ္ပါတယ္ ။  ေအာက္စီဂ်င္မရွိေသာ ကြန္တိန္နာထဲတြင္ပင္ အပူခ်ိန္ ၄၀ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုိက္ၿဖင့္ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ သုိေလွာင္ထားႏုိင္ပါသည္ ။။
ယခုကဲ့သို႔ေသာ ပို႔စ္မ်ားကို သင့္ဖုန္းမွေန၍ အလြယ္တကူ ဖတ္ႏိုင္ရန္ MyanmarPortal ရဲ. Andriod App ကို PCloud ကေန ရယူျပီး သင့္ဖုန္းထဲမွာ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ >>APP DOWNLOAD HERE <<

ဆားမ်ား

အစားအေသာက္ အားလုံးနီးပါးကုိ မပုပ္မသုိးေအာင္ ၾကာရွည္ ထိန္းသိမ္းထားႏုိင္သည့္အၿပင္  က်န္းမာဖို႔ အလြန္အေရးပါးတဲ ့စားေသာက္ကုန္ၿဖစ္ပါသည္ ။ အုိင္အုိဒင္းဓါတ္ပါ၀င္ေသာ ဆားေတြကုိ သုိေလွာင္ထားႏုိင္သည့္ကာလမွာ ငါးႏွစ္ၿဖစ္ပါသည္ ။

ပဲခ်ဥ္ရည္

ပဲသည္ အဟာရမ်ားစြာေပးစြမ္းႏုိင္ပါသည္ ။ ပဲကုိ ရွည္ၾကာခံေအာင္ ခ်ဥ္ရည္ေဖာက္ၿပီး သုိေလွာင္ထားႏုိင္ပါသည္ ။ပါ၀င္သည့္ ပစၥည္းေပၚမူတည္ၿပီး အထားခံပါသည္ ။ ပဲငံၿပာရည္ ကုိ ဖြင့္ေဖာက္ထားေစကာမူ  ေရခဲေသတၱာထဲ ေအးေနေစလွ်င္ပင္ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ခံပါသည္ ။

သၾကား

စုိစြတ္မႈမရွိေစရန္ သတိထား ထိန္းသိမ္းသင့္ပါသည္ ။ သၾကားသည္လည္း အေၿခခံ စားသုံးကုန္ၿဖစ္ေသာေၾကာင့္ သာမက ကုိယ္ခႏၶာအတြက္ မရွိ မၿဖစ္ အေရးၾကီးပါသည္ ။ စုိထုိင္းစ နည္းႏုိင္သမွ် နည္းေအာင္ သုိေလွာင္ထားသင့္ပါသည္ ။

ပဲေၿခာက္

ေၿခာက္ေသြ႔ေသာ ပဲအမ်ိဳးအစား မ်ားသည္ အေရးၾကီးေသာ သုိေလွာင္ထားသင့္သည့္ အစားအစာၿဖစ္ပါတယ္ ။ ေလ့လာခ်က္မ်ားအရ  ေရႏူးေအာင္စိမ္ၿပီး က်က္ေအာင္ခ်က္ၿပဳတ္ကာ အေၿခာက္လုပ္ထားေသာ ပဲၿပားမ်ား ပဲေစ့မ်ားသည္ ဆယ္စုႏွစ္ သုံးခုၾကာေအာင္ အထားခံႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရသည္ ။ ေရွးယခင္းက ပဲပိစပ္မ်ားကုိ ႏူးေအာင္ ေရစိမ္ထုေထာင္း ၿပဳၿ႔ပင္ၿပီး ဦးထုတ္မ်ား အၿဖစ္ ရိကၡာေၿခာက္ၿပဳလုပ္ကာ  စစ္ပြဲခ်ီရာတြင္ စားေသာက္ ယူေဆာင္ၾကေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရသည္ ။  ကဲ မည္သည့္ အေၿခအေနၾကဳံဳ ေစဦးေတာ့  အစားအေသာက္ ၿပတ္လတ္ၿပီး ေသမည္ကုိ ေစာင့္ဆုိင္းေနရန္မလုိ ။

သၾကားပင္မ်ိဳးမွ ရေသာ အရည္

ေၿမၾကီးေပၚတြင္ ရွိသည့္ မည္သည့္ အပင္မ်ိဳးမဆုိ တစ္နည္းၿဖင့္ေတာ့ အက်ိဳးရွိေစတာပင္ ။ သၾကားပင္မွ  ၿပဳၿပင္ ထုတ္လုပ္ေသာ အရည္မ်ားမွာ  မ်က္စိၿဖင့္ မၿမင္ရေသာ  ပုိးမႊားမ်ား ေပါက္ဖြားကာ  အစားအေသာက္မ်ား ပ်က္စီးၿခင္းမွ ကာကြယ္တြန္းလွန္ႏုိင္ေသာ ေၾကာင့္ ေဆာင္ထားသင့္ပါသည္ ။

ႏို႔မႈန္႔

ေမႊးပ်ံ႔ေသာ ႏုိ႔စိမ္းႏွင့္ စာလွ်င္ အရသာ မရွိေစကာမူ  ဤစားသုံးကုန္သည္ အလြန္အေရးပါေသာ ကုန္ပစၥည္းၿဖစ္သည္ ။ အေရးေပၚ အေၿအေန ၿဖစ္လာလ်င္မူ အရသာသည္ အဓိက မဟုတ္ေၾကာင္း နားလည္ လက္ခံရပါလိမ့္မည္ ။

ခပ္ၿပင္းၿပင္း ေဖ်ာ္ရည္မ်ား

ခႏၶာကုိယ္အတြက္ အရည္ဓာတ္အၿပင္ ၾကာရွည္ခံႏုိင္ေသာေၾကာင့္  ေဖ်ာ္ရည္မ်ားသည္ သင့္အတြက္ အေရးၾကီးေသာ သုိေလွာင္သင့္သည့္ ပစၥည္းၿဖစ္ပါသည္ ။

အမဲေၿခာက္

အမဲေၿခာက္ေခ်ာင္း ၊ အမဲေၿခာက္မႈန္႔မ်ား  ဘယ္ရီမႈန္႔ႏွင့္ ေရာေႏွာျပဳျပင္ထားေသာ အမဲထုတ္ကုန္မ်ားသည္  အသားစိမ္း ၊ ၿပဳတ္ၿခင္း ႏွင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ေနစရာ မလုိပဲ စားသုံးႏုိင္ၿပီး အရသာ အဟာရလည္းရွိေသာေၾကာင့္ သုိေလွာင္ထားသင့္ပါသည္ ။

 Ref : popsugar.com
Powered by Blogger.