သေဘၤာသီး စားျခင္းရဲ႕ အံ့ဖြယ္ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား
မေရမတြက္ႏုိင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြေၾကာင့္ သေဘၤာသီးဟာ မ်ားမ်ား စားသုံးသင့္တဲ့ သစ္သီးထဲက တစ္ခုုျဖစ္ပါတယ္။ ျပင္းထန္တဲ့ေရာဂါမ်ားစြာ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီဒင္းတို႔နဲ႔ အာနိသင္ျဖည့္ထားပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္မွာ ေန႔စဥ္ လုိအပ္တဲ့ မရိွမျဖစ္အာဟာရေတြ ေပါမ်ားစြာပါရိွတယ္။ သေဘၤာသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္၊ ေၾကးနီ၊ ဖိုးလ္လိပ္ (ဗီတာမင္-ဘီ)၊ ပင္နီသိုးနစ္(ခ္)အက္ဆစ္(ဗီတာမင္-B5) တစ္နည္းအားျဖင့္ ေရေပ်ာ္ဝင္ေစႏုိင္တဲ့ ဗီတာမင္္၊ မက္ဂနီဆီယမ္၊ ဗီတာမင္-ေအ၊ စီ၊ ရီဘိုဖလားဗင္း နဲ႔ သားမင္းတို႔ ပါဝင္ပါတယ္။ သေဘၤာသီးစားျခင္းျဖင့္ ရရိွမယ့္ က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးေတြကေတာ့…
၁။ ကိုယ္တြင္းခုခံအားစနစ္ေကာင္းမြန္ေစျခင္း
၂။ မ်က္စိက်န္းမားေစျခင္း
၃။ ကင္ဆာေရာဂါကင္းေဝးေစျခင္း
၄။ အသားေရက်န္းမာႏုပ်ဳိေစျခင္း
၅။ အစာေျခမႈစနစ္ေကာင္းမြန္ေစျခင္း
၆။ ဆံပင္ၾကီးထြားမႈ လ်င္ျမန္ေစျခင္း
၇။ ရာသီမီးယပ္ေဝဒနာကိုက္ခဲမႈ သက္သာေစျခင္း
၈။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ေစတဲ့ သစ္သီးတစ္မ်ဳိးလည္းျဖစ္ပါတယ္။
Ref: womanitely/trend.com.mm