ဆံပင္အဖ်ားႏွစ္ခြကြဲျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အိမ္တြင္းနည္းမ်ား


ဆံပင္အဖ်ားတိေပးျခင္းက ဆံပင္အဖ်ား ႏွစ္ခြကြဲမႈ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္လို႕ အားလံုး ေျပာဆုိေနၾကပါတယ္။ ဆံပင္အဖ်ားႏွစ္ခြမျဖစ္ေအာင္ ဆံပင္တိေပးျခင္းအျပင္ အျခား လုပ္ေဆာင္ႏိုင္တဲ့ နည္းေလးေတြ ရွိပါတယ္။ အဲ့ဒါေတြကေတာ့
ၾကက္ဥ
ၾကက္ဥ (၁) လုံးကို အယ္လ္မြန္ဆီ သုိ႔မဟုတ္ သံလြင္ဆီနဲ႔ ပ်ားရည္နဲ႔ ေရာပါ။ အဲဒီအေရာအေႏွာကိုု အရည္ပ်စ္ပ်စ္ ဆံပင္ေပါင္းတင္ေဆးအျဖစ္ လိမ္းျပီး (၁) နာရီထားျပီးေနာက္ ေရျဖင့္ ေဆးေၾကာပါ။
ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ သဘာဝအဆီ၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ဇင့္၊ သံဓာတ္နဲ႔ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီ၊ အီး ၾကြယ္ဝပါတယ္။ တစ္ပတ္ (၁) ၾကိမ္ (သုိ႔) (၂) ၾကိမ္ ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္ (၁) လုံး၊ ဒိန္ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ႏွင္းဆီဖြင့္ဖတ္ၾကိတ္ရည္ အစက္အနည္းငယ္နဲ႔ သံပုယုိရည္ ေရာစပ္ပါ။ (၁) နာရီထားျပီး ေရျဖင့္ ျပန္ေဆးခ်ပါ။
သေဘၤာသီး
သေဘၤာသီးမွည့္ (၁) လုံးနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ (၁) ခြက္ကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ျဖစ္ေအာင္ ေရာစပ္ျပီး ဆံပင္ေပါင္းတင္ေဆးအျဖစ္သုံးျပီး မိနစ္ ၃၀ ထားျပီးေနာက္ ေရျဖင့္ ေဆးခ်ပါ။
ခရင္မ္
ႏို႔ခြက္ တစ္ပုိင္းနဲ႔ cream မလုိင္ ေရာစပ္ျပီး ေခါင္းမေလွ်ာ္ခင္ ၁၅ မိနစ္ၾကာ လိမ္းေပးပါ။
ပ်ားရည္
ပ်ားရည္ တစ္ဇြန္းကို ဒိန္အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာျပီး ဆံပင္အဖ်ားေတြ လိမ္းေပးပါ။ မိနစ္ ၂၀ ထားျပီး ေရျဖင့္ ျပန္ေဆးခ်ပါ။
Ref: TOI /TrendMyanmar
Powered by Blogger.