ကရင္မ္အရသာ အာလူးကတ္သလိတ္ လုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္ဆုိရင္
အာလူးကတ္သလိတ္ ဆုိတာ အလြန္စားလုိ႕ေကာင္းတဲ့ အခ်ိဳပြဲတစ္ပြဲျဖစ္ၿပီး ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူသလို ကုန္က်စရိတ္လည္း သက္သာပါတယ္။ အခုေဖာ္ျပေပးမယ့္ အခ်ိဳပြဲကေတာ့ ႏူးညံ့ၿပီး ကရမ္အရသာပါတဲ့ အာလူးကတ္သလိတ္ကို ဘယ္လုိျပဳလုပ္ရတယ္ဆုိတဲ့ လုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္ေလးပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့
(၁) အေနေတာ္အရြယ္ အာလူး (၄) – (၅)လံုး
(၂) ႏြားႏုိ႕ တစ္ဖန္ခြက္ (သို႕မဟုတ္) တစ္၀က္ (ကရင္မ္မ်ားမ်ားလုိပါက ႏုိ႕မ်ားမ်ားထည့္ပါ)
(၃) ေထာပတ္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၃)ဇြန္း (သို႕မဟုတ္) (၄)ဇြန္း
(၄) ဆားအနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
(၁) အာလူးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အခြံခြာပါ။
(၂) အာလူးျပဳတ္ရာတြင္ ျမန္ျမန္ႏူးေစရန္အတြက္ သင့္တင့္ရံု အတံုးေလးေတြ တံုးပါ။
(၃) အာလူးကို (၁၅)မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးလွ်င္ ခက္ရင္းျဖင့္ထိုးဆြၾကည့္ပါ။ အလြယ္တကူ ကြဲႏုိင္ၿပီဆုိရင္ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
(၄) အာလူးျပဳတ္ေနစဥ္အတြင္း ႏြားႏုိ႕ကို ေႏြးေနေအာင္ အပူေပးထားပါ။ ေထာပတ္အနည္းငယ္ကိုလည္း ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ထားပါ။
(၅) အာလူးျပဳတ္ေရမ်ားကို သြန္ထုတ္လုိက္ၿပီး အုိးကို မီးဖိုေပၚ ျပန္တင္ထားပါ။
(၆) ၿပီးလွ်င္ ေထာပတ္အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အာလူးမ်ားကို ေၾကညက္ေနေစရန္ ေခ်မြေပးပါ။ ဒီအဆင့္လုပ္ေနစဥ္အတြင္း အာလူးမေအးသြားေစရန္ လုိအပ္ပါက မီးအနည္းဆံုးေလ်ာ့၍ အပူေပးထားႏုိင္ပါတယ္။
(၇) ေထာပတ္နဲ႕ အာလူးသမသြားၿပီဆုိရင္ အပူေပးထားတဲ့ ႏြားႏုိ႕ကိုပါ ထပ္ထည့္ၿပီး အာလူး ေစးသထက္ ေစးလာေအာင္ ဆက္လက္ေမႊေပးပါ။ လုိခ်င္တဲ့ အေနအထားေရာက္ၿပီဆုိရင္ေတာ့ အရသာ ရွိေစရန္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ထပ္ေမႊပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ အခုလိုမ်ိဳး ဆလပ္ရြက္ေလး ျဖန္႕ခင္းၿပီး ႏွစ္သက္ရာ အေမႊးရြက္ေလးေတြနဲ႕ အလွဆင္ စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။ ဒီအခ်ိဳပြဲက လူႏွစ္ေယာက္စာအတြက္ ေကာင္းေကာင္း လံုေလာက္ပါတယ္။
Ref:wikihow/trend.com.mm