ေထာပတ္သီး ေန႔စဥ္ပုံမွန္စားျခင္းျဖင့္ ကိုလက္စထေရာဓာတ္ ေလ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္
ေထာပတ္သီးကို ေန႔စဥ္ပုံမွန္ စားေပးျခင္းျဖင့္ ကိုလက္စထေရာပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ပါတယ္။
Pennsylvania တကၠသိုလ္မွာ ျပဳလုပ္တဲ့ သုေတသနတစ္ခုမွာ အသက္အရြယ္ ၂၁-၇၀ ႏွစ္ၾကား ဝတဲ့လူ အေယာက္ ၄၅ ပါဝင္ပါတယ္။ သူတို႔ေတြကို အုပ္စု (၃) စုခြဲေပးထားပါတယ္။ အုပ္စုတစ္ခုခ်င္းစီမွာ ကိုယ္လက္စထေရာ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ ေန႔စဥ္အစားအစာ တစ္မ်ဳိးစီေပးထားပါတယ္။
ပထမအုပ္စုက အဆီနည္းတဲ့ အစားအစာ၊ ဒုတိယအုပ္စုကေတာ့ အဆီဓာတ္ အတန္အသင့္ပါဝင္တဲ့ အစားအစာျဖစ္ျပီး တတိယအုပ္စုမွာ ေထာပတ္သီးပါတဲ့ ေန႔စဥ္အစားအစာကို ေကြ်းထားေသာ အုပ္စုျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီေန႔စဥ္ပုံမွန္အစားအစာ(၃) မ်ဳိးလုံး အရမ္းကြဲျပားျခားနားမႈေတြ ရိွခဲ့ပါတယ္။
ေထာပတ္ပါတဲ့ ေန႔စဥ္အစားအစာဟာ ကုိလက္ထေရာ ရလဒ္ေကာင္းစြာ ရရိွေစေၾကာင္း အေျဖထြက္ေပမယ့္ ေထာပတ္သီးအေျခခံထားတဲ့ အစားအစာကေတာ့ အေကာင္းဆုံး ရလဒ္ကို ရရိွေစခဲ့ပါတယ္။
ေထာပတ္ပါတဲ့ ေန႔စဥ္အစားအစာက (deciliter) ၁ ဒီစီလီတာမွာ ကိုလက္စထေရာပမာဏ ၁၃.၅ မီလီဂရမ္ ေလ်ာ့က်ေစခဲ့တယ္။ အဓာတ္ဆီ အေတာ္အသင့္ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာက ၁ ဒီစီလီတာမွာ ကိုလက္ထေရာ ၈.၃မီလီဂရမ္နဲ႔ အဆီဓာတ္နည္းတဲ့ အစားအစာက ၁ ဒီစီလီတာမွာ ၇.၄ မီလီဂရမ္ ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့က်မႈျဖစ္ေစခဲ့ပါတယ္။
Ref:healthyfoodstar.com/.trend.com.mm