သံပုယိုသီးကုိ တစ္လမက အခ်ိန္ၾကာၾကီး လတ္ဆတ္ေနေအာင္ ဘယ္လိုသိမ္းမလဲ

 
သံပုယိုသီးကို ပုံမွန္အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ၇ ရက္ေလာက္ ထားျပီးရင္ မာေၾကာလာျပီး အရည္ကုိ ညစ္ယူရတာ တကယ္ခက္ခဲပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေဝဒနာကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏုိင္တဲ့ သူ႔ရဲ႕အာနိသင္ေတြလဲ ဆုံးရႈံးကုန္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လို႔ ဒီျပႆနာကို ေျဖရွင္းႏိုင္တဲ့ နည္းတစ္ခု ရိွပါတယ္။ အရမ္းလည္း ရုိးရွင္း လြယ္ကူပါတယ္။
(သူ႔ရဲ႕ အရသာ၊ အရည္ရႊန္းမႈ၊ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းမႈ အားလုံးအပါအဝင္) သံပုယိုသီးေတြကို တစ္လမက အခ်ိန္အၾကာၾကီး လတ္ဆတ္ေနေအာင္ သိမ္းထားခ်င္တယ္ဆိုရင္ အတည္ခ်ိတ္ပိတ္ထားတဲ့ ပလတ္စတစ္အိတ္ တစ္ခုခု ဒါမွမဟုတ္ အပိတ္အဖြင့္ဇစ္ပါတဲ့ အိတ္နဲ႔ ထုပ္ျပီး  ေရခဲေသတၱာထဲ သိမ္းထားမယ္္ဆိုရင္ အေကာင္းဆုံးျဖစ္ပါတယ္။ သံပုယိုသီးေတြကို အဲဒီနည္းအတိုင္းသာ ထည့္သိမ္းထားမယ္ဆိုရင္ သူ႔ရဲ႕အာနိသင္ဘာတစ္ခုမွ ေျပာင္းလဲသြားမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ အလုံပိတ္ထားတဲ့ ပလတ္စတစ္ အိတ္ကသာ အဓိကျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ သံပုယိုသီးကုိ ၅ ရက္ေလာက္မသုံးဘဲ ထားမယ္ဆိုရင္ ဒီနည္းနဲ႔ သာ သိမ္းထားလိုက္ပါ။
Source: Healthyfood/trend.com.mm
Powered by Blogger.