ၾကက္ဥအႏွစ္နဲ႔ အကာကို အတြင္းအျပင္ ေျပာင္းျပန္ျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္တဲ့ နည္းလမ္း

 
နည္းစနစ္အသစ္တစ္ခုကေန  ၾကက္ဥရဲ႕ အထဲကအႏွစ္ကို အျပင္ေရာက္ေအာင္ ဘယ္ပုံဘယ္နည္း ခ်က္ျပဳတ္ေပးရမလဲဆိုတာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ဆုိလိုတာက အႏွစ္နဲ႔အကာ ေနရာခ်င္းေျပာင္းေပးျခင္းပဲျဖစ္ပါတယ္။
လုိအပ္တဲ့အရာမ်ား
ၾကက္ဥတစ္လုံး၊ တိပ္ၾကိဳးအၾကည္၊ အသားကပ္ေဘာင္းဘီလို အစြပ္တစ္ခုနဲ႔ ေရခဲတုံးအခ်ဳိ႕တုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။
လမ္းညြန္ခ်က္မ်ား
၁။ မျပဳတ္ရေသးတဲ့ ၾကက္ဥရဲ႕အေရာင္ကာလာကို လက္ႏွိပ္ဓါတ္မီးျဖင့္ စစ္ေဆးၾကည့္ပါ။
၂။ ၾကက္ဥခြံ တစ္ခုလုံးကို တိပ္ၾကိဳးနဲ႔ပတ္လည္ကပ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္ဥကို အသားကပ္အစြပ္နဲ႔ ခလယ္ကေန ရစ္ပတ္ေပးရပါမယ္။
၄။ အသားကပ္အစြပ္ ကို တစ္ဖက္တစ္ခ်က္စီ ကုိင္ေဆာင္လ်က္ ပတ္ခ်ာလွည့္ေပးပါ။
၅။ လက္ႏွိပ္ဓါတ္မီးျဖင့္ ၾကက္ဥအေရာင္ကို တစ္ျဖန္ျပန္စစ္ၾကည့္ပါ။ ပထမတစ္ေခါက္ထက္ ပိုမုိနက္ေမွာင္လာပါလိမ့္မယ္။
၆။ ၾကက္ဥကို အသားကပ္ေဘာင္းဘီအိတ္ထဲမွ ထုတ္ယူျပီး ေရျဖည့္ထားတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးထဲ တိပ္ၾကိဳးနဲ႔အတူ ထားထားပါ။
၇။ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ မီးအပူေပးပါ။
၈။ ေရဆူပြက္လာျပီဆိုတာနဲ႔ ၾကက္ဥကို ထုတ္ျပီး ေရခဲေရ ထည့္ထားတဲ့ ဇလုံတစ္ခုထဲ (၁) မိနစ္ၾကာ ထားေပးပါ။
၉။ ခုခ်ိန္မွာ ၾကက္ဥကို အခြြံခြာၾကည့္မယ္ဆိုရင္ အႏွစ္က အျပင္ဘက္ေရာက္ေနတာေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။
တကယ္လို႔ ၾကက္ဥတစ္ခုလုံးက အဝါေရာင္ပဲျဖစ္ေနတယ္ဆိုရင္ ေနာက္တစ္ခါထပ္လုပ္ၾကည့္ပါ။ ဒါေပမယ့္ ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ အသားကပ္ အစြပ္နဲ႔ နည္းနည္းၾကာၾကာ လွည့္ေပးပါ။ ဒီနည္းနဲ႔ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ေၾကာ္နည္းရဲ႕ ျခားနားခ်က္မွာ ၾကက္ဥကို ဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာလွည့္ေပးသလဲဆိုတဲ့အေပၚ ကြာသြားပါတယ္။ ၾကက္ဥကို အတြင္းအျပင္ေျပာင္းျပန္ျဖစ္ေအာင္လုပ္ဖို႔ဆုိရင္ အခ်ိန္ၾကာၾကာလွည့္ေပးဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။
စိတ္ဝင္စားသူေတြအတြက္ http://firsttoknow.com/how-to-cook-an-egg-inside-out-boil-inside-egg/ ဝက္ဆိုက္မွာ ဗီဒီယိုျဖင့္ ၾကည့္ရႈႏုိင္ပါတယ္။
Ref: firsttoknow/trend.com.mm
Powered by Blogger.